Max ger 4.6 miljoner kronor
i katastrofhjälp
Hamburgerkedjan Max ger 4.6 miljoner kronor till SOS Barnbyars katastrofarbete på Afrikas horn. Max kunder har lagt pengar i insamlingsbössor i bolagets 87 restauranger runt om i landet. Varje krona som kunderna bidragit med har bolaget matchat med tre.
  
”Jag är stolt och glad över våra gästers engagemang och generositet som gör att vi kan bidra med en ordentlig summa till SOS Barnbyars katastrofarbete”, säger Richard Bergfors, vd i Max Hamburgerrestauranger.
 
”Det är en självklarhet för oss att medverka till att rädda barns liv och att vi kan göra skillnad för de lidande på Afrikas horn.”
 
Max insamlingskampanj har pågått sedan i slutet av juli. Förutom insamlingsbössorna har Max kunder även kunnat bidra via ett bankkonto som annonserats på bolagets hemsida.
 
Hos SOS Barnbyar är man glada idag.
 
”Det är fantastiskt att Max stödjer vårt arbete för att hjälpa nödställda på Afrikas horn där behovet fortsätter att vara enormt”, säger Anna Ryott, generalsekreterare, SOS Barnbyar.
 
”Pengarna kommer att gå till att fortsätta ge medicin, vård, mat och vatten i såväl drabbade områden som i flyktingläger.”
 
/FoodMonitor
 

t20