bramat hemmaimg_4990
Matkasse anmäld till Konsumentverket
Matkassebolaget Bra Mat Hemma har anmälts till Konsumentverket av en av sina kunder för vilseledande marknadsföring. Anledningen är att kunden väntade sig att hitta närproducerade varor i sin Värmlandskasse men fick kyckling från Thailand och kött från Tyskland. Bolaget är ångerfullt idag.
 
”Vi är hemskt ledsna för det som har hänt, och vi ska kontakta alla berörda kunder och kompensera dem”, säger företagets Karin Trautman, vd i Bra Mat Hemma, till tidningen NWT.
 
Bra Mat Hemma skriver på sin hemsida att ”vår Värmlandskasse är vårt alternativ till den som värnar om värmländska och svenska råvaror”.
 
Enligt vd Karin Trautman så har bolaget levererat totalt 48 matkassar i Värmland sedan man etablerade sig i Karlstad tidigare i höst. Enligt henne har det bara blivit fel i två kassar.
 
”Det här har hänt två gånger med de 48 matkassar vi hittills har levererat sedan vi etablerade oss i Karlstad. Det ska inte upprepas. Vi vill verkligen ha närproducerade varor i Värmlandskassen”, säger hon till NWT.
 
HÅKAN FRISELL