City Gross har nöjdast kunder
Peter Lund, VD på Bergendahls Food som äger och driver landets 33 City Gross-butiker, är glad idag . Svenskt Kvalitetsindexs årliga undersökning inom detaljhandeln visar att City Gross är den kedja som får högst kundnöjdhet.
 
– Jag är stolt och glad över att vi har en sådan fantastiskt duktig personal som lever efter företagets värderingar och därmed gör det möjligt för oss att år efter år ligga i topp när det gäller att ge våra kunder vad de vill ha!
 
– Att City Gross toppar branschens viktigaste undersökning av hur nöjda konsumenterna är med sin matbutik är magiskt med tanke på att vi samtidigt växer mest inom svensk dagligvaruhandel. Jag tror att det är möjligt tack vare att vi är familjeägda och att vi som arbetar här är besjälade av det vi gör, säger Lund i en kommentar.
 
Tätt efter på andra, tredje och fjärde plats hamnade i turordning Ica Kvantum, Ica Maxi och Coop Forum.

Fakta:
Svenskt Kvalitetsindex (SKI) är ett system för att mäta och analysera hur de faktiska kunderna och andra användare bedömer varor och tjänster i Sverige. Regelbundna mätningar av kundnöjdhet och kvalitetsutveckling i näringsliv och offentlig sektor har genomförts sedan 1989, inledningsvis i regi av Handelshögskolan i Stockholm.
 
Totalt har drygt 6 000 intervjuer genomförts med ett statistiskt urval av personer som har egen erfarenhet av att handla på respektive butikskedja. Intervjuerna genomfördes under perioden 14 oktober - 22 november 2011 av Norstat.
 
/FoodMonitor

t20