vasterbottensortimentMer export för Burträsks stolhet
Efter en lyckad lansering på utvalda Waitrosebutiker i London tidigare i år utökar nu Västerbottensost sin distribution till ytterligare dryga 90 butiker över hela Storbritannien. I Finland kommer osten från Burträsk Mejeri dessutom att gå att köpa på Kesko, en av Finlands största matkedjor.
 
Produktionen är dock fortsatt begränsad till mejeriet i Burträsk och efterfrågan nationellt och internationellt är större än antalet ostar som kan produceras. Därför är urvalet av återförsäljare utomlands mycket selektivt, meddelar Norrmejerier
 
– Västerbottensost är en del av svensk mattradition och genom att utöka exporten bidrar vi på vårt sätt till att denna tradition kommer ut i världen. Vi har fått otroligt positiv respons i såväl Storbritannien som i Finland. Efterfrågan från andra länder växer och vi ser fram emot att kunna utöka distributionen ytterligare även i framtiden, säger Agneta Andersson, Brand Manager, Västerbottensost.
 
I Storbritannien kommer Västerbottensost finnas tillgänglig i många Waitrosebutiker, med en distribution över hela landet. I Finland utökar Västerbottensost sin distribution från endast Stockmann till att även innefatta butikskedjan Kesko.
 
/FoodMonitor