Godisbolag slår sina påsar ihop
Enligt ett pressmeddelande går Cloetta samman med sockerkonfektyrföretaget Leaf. Bolagets mål med affären är en stärkt marknadsposition och förbättrade vinstförutsättningar. Namnet på det nya företaget blir Cloetta och Bengt Baron har utsetts till VD.
 
Leaf, (f.d. Malaco), ägs av det svenska riskkapitalbolaget Nordic Capital och det utländska riskkapitalbolaget CVC.

– Vi är mycket glada över samgåendet mellan Cloetta och Leaf eftersom den industriella logiken är så tilltalande. Vi är stolta över att ha bidragit till skapandet av ett starkt och välpositionerat konsumentvaruföretag med spännande framtidsutsikter”, säger Hans Eckerström, Nordic Capital och Peter Törnquist, CVC, i samabnd med pressmeddelandet.

– Det här samgåendet är en perfekt kombination där vi förenar älskade och lokala varumärken som kompletterar varandra väl. Nya Cloetta kan erbjuda en komplett produktportfölj och en starkare kommersiell organisation i såväl Norden som i Italien och Nederländerna. I en bransch där varumärket är nästan lika viktigt som smaken är den här transaktionen både industriellt och strategiskt riktig”, säger Bengt Baron, vd för Leaf.

/FoodMonitor