Värmland får nytt matkluster
11 företag har bildat ett nytt matkluster i Värmland - Nordic Innovation Food Arena. Syftet med klustret är att skapa arbetstillfällen inom regionen genom ett ökat samarbete mellan värmländska livsmedelsföretag. 
 
"Vi har alla möjligheter att på allvar sätta Värmland på kartan inom livsmedelsnäringen", säger styrelseledamot Steve Fredriksson, vd i Konsum Värmland. 
 
"Även om vi nu hittat formen för vårt samarbete, så är det nu vårt verkliga arbete börjar. Och fler företag inom den värmländska livsmedelsindustrin är välkomna som medlemmar." 
 
Igår höll klustret en interimsstämma då man enligt uppgift beslutade att bilda den ekonomiska föreningen Nordic Innovation Food Arena. 
 
"Visserligen har vi samverkat tidigare, men nu har vi formaliserat och konkretiserat vårt arbete i en klusterorganisation i form av en ekonomisk förening", säger Anna Wilén, styrelseledamot, Ängebäcks Trädgård AB. 
 
Klustret meddelar att man inom kort kommer att registrera sig hos Bolagsverket. Samtidigt jagar man rätt person till vd-posten. 
 
/FoodMonitor 
 
FoodMonitor-Fakta: 
Nordic Innovation Food Arena, ekonomisk förening. 
 
Medlemsföretag:
Värmlands Chark AB
​Örtikultur AB
​Hushållningssällskapet i Värmland
​Hennickehammars Herrgård
​Ängebäck Trädgård AB
​Torfolk Gård AB
​Löfbergs Lila
​Perfolks Gård AB
​August Larsson Charkuteri AB
​Mässvik Säteri
​Kjell & Bolas Måltider