magdalenakettisCoca Cola får ny hållbarhetschef
Denna månad tillträder en ny hållbarhetschef hos Coca-Cola Enterprises i Sverige och Norge. Magdalena Kettis (foto) kommer närmast från Norges Bank; förvaltare av norska statens pensionsfond ”oljefonden”. "Coca Cola har ambitiösa mål och har gjort ett gediget arbete som jag nu ska vidareutveckla", säger hon.
 
Magdalena Kettis har lång erfarenhet av ledande positioner inom CRS (Corporate Responsibility and Sustainability) på global nivå och förväntas bli en stor tillgång för hållbarhetsarbetet hos Coca-Cola i Sverige och Norge.
 
– Vår vision handlar om hållbar tillväxt och vi är mycket glada över att Magdalena nu börjar hos oss. Vi har en tydlig lokal förankring med stark egen drivkraft och utmanande mål. Med Magdalenas bakgrund och erfarenhet stärker vi upp de framtida förväntningar inom hållbarhet vi vill motsvara och överträffa, säger Göran Holm, VD på Coca-Cola Enterprises Sverige AB 
 
Coca-Cola Enterprises har höga ambitioner för hållbar utveckling och tjänsten i Sverige och Norge innebär att bolaget ytterligare satsar på hållbarhetsområdet. Den nya tjänsten innebär att Magdalena får det direkta ansvaret för CRS i båda länderna, meddelar bolaget. 
 
– Att jobba systematiskt med miljö- och samhällsfrågor blir en allt viktigare del av verksamheten för Coca-Cola och det ska bli spännande att få bidra till att utveckla hållbarhetsarbetet i Sverige och Norge, säger Magdalena Kettis.  
 
/FoodMonitor