aftonbladethealthzone1
Aftonbladet följer Expressen
– stoppar Healthzones annons 
Enligt Konsumentverket har pilleråterförsäljaren Healthzone OÜ den senaste tiden genomfört otillbörlig marknadsföring genom helsidesannonser i bland annat tidningar som Aftonbladet och Expressen. Nu meddelar båda tidningarna att man stoppat Healthzones annonser.
 
”Kort efter införandet noterade Expressen själv att annonsen inte möter kraven i marknadsföringslagen”, skriver advokater som Expressen anlitat i ett brev till Konsumentverket.
 
Vidare skriver Expressens advokater att man delar ”Konsumentverkets uppfattning att den i ärendet aktuella annonsen är vilseledande och otillbörlig enligt marknadsföringslagen”.
 
Även Aftonbladet har publicerat Healthzones annons. Kort efter det att annonsen var med i tidningen den andra januari i år så anmälde en person tidningen till Konsumentverket för "medverkansansvar, eftersom de i strid mot Marknadsföringslagen tagit in annonsen".
 
En annan kund insåg att Heathzone inte är ett seriöst företag, men reagerade starkt mot Aftonbladets publicering av reklam för bantningspillret Removyl, och anmälde även hon till Konsumentverket.
 
"I dagens Aftonblad finns en helsidesannons angående bantningspillret Removyl som saluförs av Healthzone. Jag förstår inte hur företaget gång på gång försöker sälja olika preparat via tidningar och på annat sätt. Det är ju straffbart vad jag förstår att lura personer på detta sätt. Jag är själv överviktig och har gått ned 16 kilo sedan april med hjälp av Viktväktarna. Det finns ju inga lätta genvägar till viktminskning och jag tycker det är hutlöst att annonsera och lura folk att beställa detta preparat som också är dyrt. Därför gör jag denna anmälan till Er. Jag har inte förlorat några pengar eftersom jag förstod bluffen", skriver anmälaren till Konsumentverket.
 
Enligt Aftonbladets informationschef Fredrik Lindén har tidningen nu stoppat Healthzone´s annons.
 
”Annonsen har stoppats. Det har kommit in så många klagomål på den”, säger han.
   
HÅKAN FRISELL
   
Läs mer:
Anmälningar mot Healthzone rasar in hos Konsumentverket
 
Foto: Konsumentverket.