Menigo startar nyskaparstipendium
Menigo Foodservice vill prisa Sveriges mathjältar och startar denna månad den stora jakten på Sveriges mest nyskapande bonde. Vinnarna kommer att tilkännages på GastroNord. ”Att värna om nyskaparanda är en självklar del i vårt kvalitetsarbete”, säger Ulrika Danielsson, kvalitetschef Menigo.
 
Priset tilldelas den person som under det gångna året, på ett exceptionellt nyskapande vis, stuckit ut ur mängden och höjt standarden på de råvaror vi använder idag, enligt ett pressmeddelande från Menigo.
  
Nomineringsprocessen pågår mellan 20 januari och 20 april. Vinnarna tillkännages på GastroNord med en jury bestående av matexperter, kockar och skribenter.
  
”Sveriges sanna mathjältar är inte bara kockarna. Det är framförallt de personer som med nördig passion inte nöjer sig med de produkter som redan finns. De som har tålamodet att lagra en ny typ av ost, eller vågar odla en gröda som inte funnits sedan tidigare. Det är personerna som mitt i natten trotsar hällregn och 30 sekundmeters vind för att ge sig ut och hitta den perfekta tryffeln, svampen, örten eller bäret. Det är dessa eldsjälar som Menigos ”nyskaparstipendium” ska premiera", menar man i pressmeddelandet.
  
Vinnaren tilldelas ett stipendium att genomföra en internationell inspirationsresa framtagen med syfte att främja vinnarens affärsverksamhet.
  
– Vi på Menigo vet att omsorg för råvaran ger ökad kvalitet av produkterna. Men vi vill för det inte fastna i traditioner. Att värna om nyskaparanda är en självklar del i vårt kvalitetsarbete. Vi vill med nyskaparstipendiet bidra till att utveckla vinnarnas affärsverksamhet", säger Ulrika Danielsson, kvalitetschef Menigo
  
Jakten på årets nyskapare startar 20 januari. Steg ett i utmärkelsen är nominerings-processen. Nomineringen kommer att pågå mellan 20 januari och 20 april då en större nomineringsjury samlar in kandidater och värderar dem efter ett nyskaparindex. Finalen avgörs på GastroNord med tio finalister som utvärderas av en expertjury.
  
Så nominerar du som privatperson: Tävlingen är öppen för alla att nominera till och bli nominerade i. Den som nominerar ska värdera sitt förslag enligt nyskaparindex. Index innefattar ett antal kriterier som visar aktörens nyskaparnivå och ligger till grund för juryns utvärdering. Nyskaparindex och expertjury offentliggörs 20 januari på bloggen färskvaruhallen.
  
Mer info: www.farskvaruhallen.se
 
/FoodMonitor