maxhamburgare
Max siktar på Norge
Hamburgerkedjan Max vill erövra Norge. Planen är att öppna den första restaurangen till våren. Men till skillnad från Sverige, där bolaget driver alla restauranger i egen regi, kan man nu tänka sig även en verksamhet med franchise.
 
”I Sverige driver vi alla restauranger utom en själva. Utanför Sverige kan vi vara intresserade av både egen regi och franchise. Vi har skrivit ett avtal med en familj i Norge med tanken att de ska driva Max i Norge. Vi håller på att hjälpa dem att hitta den första lokalen. Om en månad bör vi veta, och då är målsättingen att vi öppnar under våren, förhoppningsvis före den 17 maj”, säger vd Richard Bergfors till tidningen Dagens Industri.
 
Max har sett en snabb tillväxt i år. Under det första halvåret i år gick bolaget med 68 Mkr i vinst. Det är 7 Mkr bättre än samma period föregående år. Samtidigt ökade omsättningen med drygt 65 Mkr.
 
”Så har det varit för oss hela 2000-talet, vi har haft en jättefin utveckling med rekordår åtta eller nio år på raken. Förra året gick väldigt bra, trots lågkonjunktur, men i år kan vi se att det definitivt har vänt och det går egentligen bättre och bättre för varje månad”, säger Richard Bergfors till tidningen.