arlasmetanaProduktnytt:
Syrad grädde
Arla meddelar att man nu tar ett nytt steg inom det syrade segmentet av mejeriprodukter genom att lansera Smetana, en tjock syrad grädde med rötter i Ryssland.
 
Smetana används på samma sätt som crème fraiche, matlagningsyoghurt och gräddfil. Smaken är rund och frisk, konsistensen tjock och krämig. Smetana passar lika bra i kall som varm matlagning och klarar, tack vare sin fetthalt på 42 procent, höga temperaturer utan att skära sig. Produkten är också laktosfri, meddelar Arla.
 
– Smetana har länge varit en populär produkt bland den svenska kockeliten. Nu gör vi den tillgänglig för alla hemmakockar. Smetana passar lika bra som ingrediens i förrätter som i varmrätt och dessert, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig Arla Köket.
 
Samtidigt med lanseringen kommer Arla berätta historien om de jubilerande, syrade produkterna, gräddfilen, crème fraichen och matlagningsyoghurten. Under våren 2012 kommer allt material samlas på hemsidan.
 
– I takt med att våra matvanor blivit mer internationella har också efterfrågan på nya matlagningsprodukter ökat. Genom lanseringen av Smetana utökar vi vårt baserbjudande och gör det möjligt för fler att ta del av produkter från andra kulturer, säger Elisabeth Hedenljung.
 
/FoodMonitor

t20