Bloggare räddar 1 137 hundar
från att bli mat 
Tack vare en bloggare lyckades de kinesiska myndigheterna stoppa en olaglig transport av 1 137 hundar från Chonguing-provinsen i sydvästra Kina till ett slakteri i Gauandong-provinsen. Det rapporterar China Daily.
 
Bloggaren, som är 40 år och kallas för Peng, är volontär hos Chongqing Smal Animal Protection. Han såg den aktuella transporten och skrev en vädjan på sin blog att den borde stoppas. Hundarna transporterades under fruktansvärda förhållanden.
 
Djurrättsaktivister såg inlägget och larmade polisen. Nu finns hundarna på en grisgård i sydvästra Kina. Lokala djurälskare har donerat tillräckligt mat så att hundarna klarar sig i en månad. Samtidigt har sökandet efter nya hem för hundarna börjat.
   
Hundkött är förbjudet i de flesta länder. Men i Kina, Indonesien, Vietnam, Mexico, Sydkorea, Taiwan, och Fillipinerna, är det tillåtet, och många i dessa länder anser att det är en delikatess.
 
I Kina växer emellertid motståndet mot hundkött-industrin. Det har lett till att polisen slagit till mot bland annat undermåliga transporter.
 
I april förra året blockerade 200 personer en lastbil som transporterade hundar till slakt. Det hela slutade med att hundarna köptes fria för 17 000 dollar, enligt AP.
 
/FoodMonitor