afbFärskost med ananas
Lagom till julsäsongen kommer Falbygdens med en smaknyhet från sortimentet Falbygdens rekommenderar, närmare bestämt en ost med smak av ananas. Den krämiga färskosten passar både som dessert, på ostbrickan och i cheesecaken, meddelar företaget.
 
Le Roulé ananas är handrullad färskost från nordöstra Frankrike. Tillverkad på äkta anansbitar och pastöriserad komjölk utgör den ett spännande inslag i Falbygdens sortiment av utländska ostar. Med följande motivering har Le Roulé ananas tilldelats etiketten Falbygdens Rekommenderar som är en hedersmärkning Falbygdens delar ut till de ostar som förtjänar lite extra uppmärksamhet.
 
– Vår mission är att erbjuda svenska folket riktigt god ost och därför reser vi land och rike runt efter guldkornen. På vår väg har vi nämligen insett att samtidigt som det finns otroligt mycket bra ost finns det även gigantiska mängder trist och smakfattig ost. Le Roulé ananas tillhör dock det förstnämnda alternativet och är en fräsch smaknyhet som vi är stolta över att kunna rekommendera, berättar Johans Staaf kategorichef på Falbygdens Ost.
 
Med en söt och frisk smak passar Le Roulé ananas perfekt som en dessert antingen i all sin enkelhet på ett kex eller varför inte som smaksättning i en cheesecake, rekommenderar Falbygdens.
 
Le Roulé ananas kommer ursprungligen från osttillverkaren Rians i Frankrike. Till utseendet känns osten igen av sin rullade form och yttre kryddlager. Osten finns i butik i vecka 44 och kommer i så väl helvara som handpack.
 
/FoodMonitor