matmejerier
Milkos gamla lokaler i Karlstad 
säljs till konsortium 
Mjölkbolaget Milkos gamla lokaler i Karlstad på 13 411 kvadratmeter förvärvas av nybildade MatMejerier AB. Lokalerna ska bereda plats åt närproducerande företag i Värmland. Delägare i MatMejerier AB är bland andra butikskedjan Konsum Värmland.
 
”Med förvärvet av de nya lokalerna har vi alla möjligheter att, på bred front, skapa något helt nytt och unikt för den värmländska livsmedelsnäringen”, säger Steve Fredriksson, vd och koncernchef i Konsum Värmland, i en kommentar.
 
Övriga delägare i MatMejerier AB är det nystartade riskkapitalbilaget Eko Väst Invest AB, charkuteri- och restaurangbolaget Grön Ko, och transportbolaget Mejeritransporter AB.
 
Säljare av lokalerna är mejerijätten Arla som tog beslutet att avyttra lokalerna i samband med fusionen med Milko. Men affären har enligt uppgift diskuterats ända sedan i mars förra året. Det är ännu oklart hur stor köpesumman är. 
 
Redan idag finns ett antal hyresgäster i den aktuella fastigheten. Bland dem e-handelsföretaget Bra Mat Hemma och pastatillverkaren Svensk Pasta. På gång att snart flytta in är Grön Ko.
 
”Med drivkraft och engagemang ska vi verka för att Värmland verkligen tar en ledande och innovativ position i det nya matlandet Sverige”, säger Knut Lillienau, ägare till Grön Ko och tillika Värmlands matlandsambassdör.
 
/FoodMonitor
 
Bilden: från vänster till höger Knut Lillienau ägare av Grön Ko, Kjell Eriksson styrelseordförande i Eko Väst Invest AB, Steve Fredriksson VD och koncernchef Konsum Värmland, och Tord Johansson VD för Mejeritransporter AB. Foto: Konsum Värmland.