Coca-Cola samplar
världens beats till OS
Dryckesjätten Coca-Cola har tillsammans med den Grammybelönade producenten Mark Ronson samplat beats till OS-låten ”Anywhere in the World”. Fem idrottsgrenar ligger till grund för låten - bordtennis, häcklöpning, sprint, bågskytte och taekwondo. Tanken är att nå ungdomar med OS-budskapet.
 
”Vi på Coca-Cola är stolta över vår långa tradition av att sponsra de olympiska spelen. Med hjälp av Move to the Beat låter vi de olympiska spelen och idrott komma närmare ungas hjärtan”, säger Laiza Jivestad, Brand Manager, Coca-Cola i Sverige.
 
 
”Move to the Beat™ handlar om att skapa förväntningar bland ungdomar inför OS i London 2012 genom att fånga deras passion för musik och förena den med sport. Med hjälp av referenser till samtida urbankultur fångar konstverket ”Beat Wall” glädjen inför de olympiska spelen börjar. Vi vill inspirera ungdomar till att delta i kampanjen”, säger Mark Ronson.
 
Enligt Coca-Cola är beatsen tillgängliga via mixappen ”Track the Beat” på Facebook. Där kan var och en skapa sin egen version. Under åtta veckor kommer man dessutom att kunna samla ihop alla ljud för att göra sin egen tolkning och samtidigt vara med och tävla om att få träffa Mark Ronson.
 
/FoodMonitor
 
Läs mer här (extern länk, Coca-Cola)!
   
FoodMonitor-Fakta (källa Coca-Cola):
De idrottare vars ljud har bidragit till beatsen och vars bilder visas är:
Darius Knight, 21, bordtennisspelare från Storbritannien
David Oliver, 29, 110m häcklöpare från USA
Kseniya Vdovina, 24, 400m sprinter från Ryssland
Dayyan Jaffar, 17, bågskytt från Singapore
Maria Espinoza, 23, taekwondo idrottare från Mexiko
   
Mark Ronson föddes 1973 i St John´s Woods, en förort till London.
Mark Ronson har genom åren prisats för sin talang, han har vunnit tre Grammys bland annat för årets producent och en BRIT Award för bästa Brittiska manliga soloartist. Mest framgång har Mark Ronson haft som producent. Han har jobbat tillsammans med artister som Kaiser Chiefs, Lilly Allen, Nas, Sean Paul, Adele, Estelle och många fler. Men mest uppmärksammat är Marks samarbete med Amy Winehouse.
 

t20