ramlsa1Ny sommarflirt
från Ramlösa
Ramlösa fortsätter sin satsning på nya smaker och ger traditionsenligt ut en ny smak i början av februari. Den nya smaken är Svarta vinbär som ska föra tanken till ljusa sommardagar redan i mitten av vintern, meddelar Carlsberg Sverige.
 
– Vi ser en större efterfrågan på naturliga och nordiska smaker hos våra konsumenter och därför lanserar vi nu Svarta vinbär som är en riktig svensk smakklassiker, säger Henric Byström, PR-chef på Carlsberg
 
Redan 1990 lanserade Ramlösa sitt första smaksatta vatten – Ramlösa Citron. Det smaksatta vattnet har sedan dess ökat i popularitet i takt med nya smaklanseringar. Smaksatt vatten konsumeras framförallt on-the-go som ett nyttigt alternativ till läsk och juice. Vårens smaknyhet– Svarta vinbär- innehåller bara naturliga aromer och kommer att säljas i 50 cl och 150 cl petflaskor med start v 6, meddelar Carlsberg vidare.
 
Svarta vinbär växer över hela Sverige och är ett av de vanligaste bären i svenska trädgårdar. Bäret är rikt på c-vitamin och används flitigt till saft, sylt och gelé. Svarta vinbär innehåller upp till 50 olika aromämnen.
 
/FoodMonitor