bergendahlsstyrelseordforandeSpiros Mylonopoulos lämnar över rodret i Bergendahls
Bergendahl & Son AB meddelar att Peter Lund tar över rodret som vd från Spiros Mylonopoulos, som blir ny styrelseordförande. Det har bolagets årsstämma beslutat.
”I ett familjeägt företag som Bergendahls är det väldigt viktigt med kontinuitet och långsiktighet samt att bolagets styrning sker med en familjemedlem som högste ansvarig. Stämmans beslut att utse Spiros till styrelseordförande är därför helt naturligt. Och det känns också naturligt att styrelsen utser Peter Lund till Spiros efterträdare", säger Elisabeth Bergendahl Mylonopoulos, ägare i tredje generationen.
 
Spiros Mylonopoulos har under sina 24 år som koncernchef lyft Bergendahls omsättning från 1 till drygt 10 miljarder kronor. Det gör att Bergendahls idag är ett av landets fem största företag inom svensk handel.
 
”Vid 67-års ålder är det dags att släppa vd-skapet till en yngre generation ledare. Under mina 24 år som vd och koncernchef har jag varit med om en fantastisk resa. Jag är tacksam för det och samtidigt väldigt glad över att min efterträdare heter Peter Lund. Hans entreprenörskap, kreativitet och lojalitet med våra värderingar är egenskaper som kommer att lyfta Bergendahls till nästa nivå”, säger Spiros Mylonopoulos, tillträdande arbetande styrelseordförande för Bergendahls.
 
Peter Lund anställdes på Bergendahls för tolv år sedan. Han tillträder som vd och koncernchef för Bergendahl & Son AB i början av mars, och kommer även att ingå i styrelserna för Fashion och Home Deco. Han fortsätter dessutom i sin nuvarande position som vd i Bergendahls Food.
 
/FoodMonitor
 
FoodMonitor-Fakta (källa Bergendahls):
Bergendahls startades 1922 i Hässleholm av nuvarande huvudägaren Elisabeth Bergendahl Mylonopoulos farfar Mikael Bergendahl. Elisabeth Bergendahl Mylonopoulo äger sedan 1983 verksamheten, med maken Spiros Mylonopoulos som koncernchef sedan 1988. Deras barn Sophia och Carl Mikael Bergendahl utgör tillsammans med Elisabeth ägarkretsen och är verksamma inom Bergendahls.
 
Bilden: Peter Lund till vänster och Spiros Mylonopoulos. Foto: Bergendahl & Son AB. 
 

t20