Finax tar över Blekinge Skorp
Enligt ett pressmeddelande förvärvar Finax bolaget Blekinge Skorp AB, Sveriges äldsta industriella skorpfabrik. Uppköpet är den tredje strategiska verksamhetsförvärvningen Finax med VD Martin Linde i spetsen gjort under det senaste året, meddelar man.
 
Finax AB tar därmed över Blekinge Skorp och deras produktion av skorpor som tillverkas och säljs under varumärkena Svängstaskorpan och Holger-skorpan.

Uppköpet är det tredje i raden som påbörjades av VD Martin Linde 2011 då Finax först förvärvade verksamheten Baginto med produktlinjen CrazyBakers, specialiserad på renodlad tillverkning av gluten- och laktosfria produkter. Därefter Björnekulla Fruktindustrier AB, ett av Sveriges mest kända varumärken inom sylt och marmelad.

Med uppköpet av Blekinge Skorp vill Finax bredda sitt befintliga produktutbud och dessutom ta ett första steg mot att strukturera produktionen av skorpor i Sverige.

– Blekinge Skorp har framgångsrikt exporterat skorpor och med förvärvet öppnar sig den Europeiska marknaden. Finax kommer dessutom att kunna bredda erbjudandet gentemot både handel och konsument”, säger Martin Linde, VD för Finax.

– I och med uppköpet får Blekinge Skorp en stark partner vilket möjliggör en expansion och en fortsatt satsning”, säger Håkan Sigvant, VD för Blekinge Skorp.
 
/FoodMonitor

t20