akalkon
Nya kalkonpålägg från Ingelsta
Ingelsta Kalkons kunder har efterfrågat fler varianter av smörgåspålägg av svenskt kalkonkött i livsmedelsbutikerna. Därför breddas nu sortiment med sex nya kalkonpålägg: Alspånsrökt Kalkonbröst, extrarökt Kalkonbröst och kalkonbröst pastrami, kryddig korv, pepparsalami och kokt peppar & olivmortadella.
  
– Nu kan vi erbjuda konsumenterna ett helt unikt och variationsrikt sortiment av svenskt kalkonpålägg. Påläggen är utvecklade av våra egna kockar som till vardags arbetar i butikerna. Produkterna, har tidigare bara sålts i Ingelsta Kalkons butiker och i välsorterade dagligvarubutiker med manuell charkavdelning.
Genom lanseringen i dagligvaruhandeln blir det magra och proteinrika kalkonpålägget tillgängligt för fler konsumenter. Vi hoppas att alla konsumenter kan hitta sin egen favorit i det numera breda sortimentet av olika kalkonpålägg, säger Eva Smidfelt, marknadschef på Ingelsta Kalkon.
  
Kalkonköttet är svenskt och närproducerat närproducerat – de flesta av uppfödarna finns på traktorsavstånd från Brukstorp, Ingelstad på Österlen, meddelar bolaget. Råvaran i de varmrökta smörgåspåläggen är från kalkonens bröstmuskel.
 
– Vi vill att konsumenterna ska vara trygga i sitt val av kalkonkött. Kvaliteten och ursprunget är oerhört viktigt för oss, säger Eva Smidfelt.
 
/FoodMonitor