amthorgrenFrån Scan till Scandic
– Det ska bli fantastiskt roligt att börja i en ny bransch med ett företag som har ett så starkt varumärke som Scandic, säger Margareta Thorgren (foto) som efter sex år som kommunikationsdirektör på Scan idag tillträder den nyinrättade tjänsten som kommunikationsdirektör på Scandic.
 
På Scandic kommer Margareta att ansvara för hotellkedjans kommunikationsstrategi samt centrala och övergripande informationsfrågor, såväl interna som externa, enligt ett pressmeddelande från bolaget.
 
Margareta har lång erfarenhet inom kommunikationsområdet genom ledande befattningar på flera stora företag och som konsult på olika kommunikationsbyråer. Inom Scan har hon fungerat som företagets talesperson och många gånger även hanterat branschgemensamma frågor för livsmedelsindustrin.
 
Anders Ehrling, CEO Scandic, kommenterar:
 
– Kommunikationsfrågorna kommer att vara centrala för Scandics framtida utveckling. Vi är en stor hotellkedja som expanderar framförallt i Norden men även i övriga norra Europa. Därför känns det bra att stärka ledningsgruppen med Margareta som har en god dokumenterad kompetens inom detta område.
 
Margareta Thorgren känner stor tillförsikt inför den nya uppgiften:
 
– Jag ser fram emot att bygga och utveckla kommunikation med hjälp av mina tidigare erfarenheter och tillsammans med mina nya kollegor, säger hon.
 
/FoodMonitor