Scan konstaterar att intresset för korv med hög kötthalt ökar. Därför lanserar bolaget nu tre kryddiga premiumkorvar med en kötthalt på 90 procent. Inspiration har hämtats från Italien, Spanien och Indien.
– Vi har tagit fram tre grovmalda premiumkorvar för de konsumenter som vill ha en smakrik korv med riktigt hög kötthalt. Chorizon är lite hetare medan Salsiccian och Telicherryn är medium i smakstyrka. De är lite lyxigare korvar som man stolt kan bjuda på även till fest, säger Anna Lind, produktchef Scan.
De nya korvarna är Chorizo de Pimentón – en stark spansk korv med mycket smak av paprika och färsk cayennepeppar, .Salsiccia al Limone - en italiensk korv friskt kryddad med lätt citrussmak och rosmarin, Tellicherry Pepper med Tellicherry svartpeppar från Malabarkusten.
Premiumkorvarna finns i butik från vecka 13. Varje korv väger ca 120 gram och är producerad enligt SÄRNÄR, vilket innebär att de är helt fria från gluten, laktos, ägg, soja-, mjölk- och ärtprotein, meddelar Scan.