Burger King ökar takten
Burger King i Sverige håller fortsatt hög expansionstakt. Bara under mars månad öppnades tre nya restauranger i Sverige; i Norrköping,  Jägersro och Skärholmen Centrum. Samtidigt planeras ytterligare nyetableringar och för helåret är ambitionen att öppna uppemot 15 nya restauranger.
 
– Det fortsätter att gå väldigt bra för Burger King och våra franchisetagare satsar allt hårdare på att utveckla sina verksamheter. Vi jobbar nu efter en mycket offensiv expansionsplan och det är glädjande att se att vi växer snabbt, säger Jerry Gamez, Nordenchef för Burger King.
 
Efterfrågan på grillade hamburgare ökar, liksom antalet Burger King-restauranger. Bakom hamburgerkedjans snabba expansion finns en stadig tillväxt i försäljningen. En viktig faktor bakom tillväxten är ett ökat fokus på premiumprodukter som till exempel Angus, som enligt kedjan varit en försäljningssuccé ända sedan lanseringen hösten 2007 och som nu ges nytt liv genom nya Angus XT.
 
– Vi är den enda kedjan som erbjuder grillade hamburgare av 100 % nötkött och vi är också ensamma om att erbjuda en riktig tjock premiumburgare som Angus XT, säger Jerry Gamez.
 
Sammanlagt beräknas antalet Burger King-restauranger i Sverige att överstiga 85 vid utgången av 2012, meddelar kedjan i ett pressmeddelande.
 
/FoodMonitor

t20