Click Candy vann i tingsrätten
– försätts inte i konkurs
Som FoodMonitor berättat om tidigare så försökte Blecklagaren AB, som drivs av en tidigare delägare i Click Candy AB, att försätta Click Candy i konkurs vid Värmlands tingsrätt. Nu har domen fallit. Click Candy vann.
 
– Det är kanonbra. Det här har varit en pärs. Men vi vet ju att vi har haft rätt. De försöker väl få omkull oss för att få tag i vårt patent, säger Mikael Gunstad, vd i Click Candy.
 
Blecklagaren AB gjorde gällande att de lånat ut 340 000 kronor till Click Candy som de inte har fått tillbaka, och ville därför få till en konkurs. En konkurs hade inneburit att Click Candys patent på sin hygieniska godisautomat hade blivit till salu. Det patentet är idag värt flera miljoner.
 
En av ägarna i Bleckslagaren är också vd i Mixmo AB som marknadsför en liknande automat.
 
Men tingsrätten avvisade alltså utan tvekan Bleckslagarens konkursansökan. Bolaget måste dessutom ersätta Click Candy för rättegångskostnader med 28 481 kronor.
 
Mikael Gunstad är glad åt domen i tingsrätten men är samtidigt oroad över att bolagets rykte har fått sig törn.
 
– Folk kan ju tro att det är vi som är luras och att vi är på obestånd. Det är inte alls bra.
 
Enligt Mikael Gunstad ska han och de andra delägarna i Click Candy nu noga läsa igenom domen och sedan fatta ett beslut om de ska kräva Bleckslagaren på skadestånd.
 
HÅKAN FRISELL
 
Läs mer:
Bitter strid om hygieniska godisautomater
 

t20