arlaguldko2012
Bilden: Rydboskolan vinnare Bästa Matglädjeskola Arla Guldko 2012. Från vänster: Ingela Oster, Christina Pribil och Anna Näslund. Foto: Arla. 


Vinnarna av Arla Guldko
korade på Grand Hotel
I veckan korades årets fem vinnare av Arlas Guldko på Grand Hotel i Stockholm. Bland andra Rydboskolan och Coop Extra Danderyd fick ta emot Guldkon i var sin kategori. Dessutom fick vinnarna ett stipendium på 25 000 kronor.
 
Här är alla vinnare av Arla Guldko 2012 och juryns motiveringar:
 
Bästa Matglädjeskola
Rydboskolan i Åkersberga, Stockholm
”När kunskap, engagemang och vilja får sjuda tillsammans med lika delar lyhördhet och närvaro, och kryddas med äkta kärlek till både mat och gäster blir resultatet en upplevelse för alla sinnen – som smakar mer. Trots slitna lokaler och trång råvarubudget lyckas kockarna i det här köket skapa magi i skolrestaurangen varje dag.”
 
Bästa Miljöarbete
Barista Fair Trade Coffee
”Betydelsefulla val behöver inte vara stora. Med en tydlig vision och en kombination av nyfikna och medvetna beslut, ger man dagligen människor möjlighet att påverka världen.”
 
Bästa Seniorservering
Danvikshem i Nacka, Stockholm
”Matglädje i livets alla skeden. Engagemang, service och fokus på helheten i verksamheten kännetecknar årets vinnare. Här står gästen verkligen i centrum, både när det gäller att se till varje boendes behov och att de anhöriga ska känna sig välkomna. Vardagen lyfts med allehanda festligheter. Det fina bemötandet följer med från köket och restaurangen ut på avdelningarna. Personalen är trogen tack vare delaktighet och långsiktighet vilket borgar för kvalitet och matglädje i livets alla skeden.”
 
Bästa Snabbmål
Salads and Smoothies i Malmö
”Det här är ett av de bästa exemplen på framtidens snabbmat. Här går det nämligen undan! Serviceminded personal ser till att du får din mat snabbt och smidigt trots att kön vid lunchtid är lång. Bakom menyn finns en medvetenhet gällande både innehåll och miljö. Det genomtänkta konceptet och den goda maten bidrar till en positiv upplevelse.”
 
Bästa Matglädjebutik
Coop Extra Danderyd, Stockholm
”Genom en inspirerande och genomarbetad varuvisning och ett alltigenom trevligt kundbemötande har årets vinnare skapat en varm, välkommande och nutida butik. Detta är butiken där dofter, synintryck, ljudupplevelser och tilltal skapar trivsel och köplust. Delin, färskvarorna och ett upplevelserikt kundvarv i sin helhet har gjort denna butik omtalad långt utanför sitt närområde.”
 
/FoodMonitor