Skinkrulle är en mör styckningsdetalj men ovanlig på våra svenska grillar. Detta vill Scan råda bot på genom att lagom till grillsäsongen lansera Grillstek Granatäpple. Rullen är neutralt marinerad och kryddad med en torr rubbing med smak av granatäpple.
– Rullen är den möraste muskeln på skinkan. Den är i princip lika mör, men bättre än fläskfilé, eftersom den inte har några hinnor utan bara rent kött. Vi har kryddat den med granatäpple-rubbing, en god, fräsch och fruktig smak som fungerar bra ihop med griskött, säger Christina Wennerbo, produktchef Scan.
Grillstek Granatäpple grillas hel och skivas sedan snyggt över fibrerna inför servering, tipsar Scan.
Varje vakuumförpackning à 600 gram innehåller två grillstekar som är placerad i varsitt fack med perforering emellan. Därmed går det att riva isär förpackningen mellan facken och tillaga dem en och en utan att förstöra vakuum och hållbarhet. Lanseringen sker vecka 16 i butik.