limited editionKaffe i begränsad upplaga
ZOÉGAS meddelar att man nu lanserar en exklusiv kaffeserie med hela bönor under namnet Limited Blend. Blandningarna kommer från små skördar som mörkrostas i begränsad upplaga. Första blandningen heter Limited Blend No 1 och är en fyllig mörkrost med toner av vita vinbär, fikon och laktrits. Blandningen är också Rainforest Alliance-märkt.
 
ZOÉGAS meddelar vidare att kaffebönorna som sätter karaktären på Limited Blend No 1 kommer från Kilimanjaro Plantation i Tanzania. På Kilimanjaros sluttningar odlas arabicabönorna och på 1 500 meters höjd utvecklar de en fyllig karaktär. Kilimanjarobönorna kombineras sedan med högvuxna kaffebönor från Colombia till ett exklusivt framtaget kaffe.
  
– Våra inköpare reser världen över på jakt efter de kaffebönor som har allra högsta kvalitet. Ofta hittar de mindre skördar, som inte finns att köpa i den mängd vi behöver för våra ordinarie kaffeblandningar, men som är så pass bra att vi vill ge konsumenterna möjligheten att prova. Därför väljer vi nu att lansera vår nya exklusiva kaffeserie Limited Blend. Det blir en kaffeupplevelse utöver det vanliga, säger Cathrine Ossborn, marknadschef på ZOÉGAS.
 
Limited Blend No 1 passar bra till friska desserter som exempelvis lime-/citronsorbet eller passionsfruktscheesecake. Kombinationen tar fram sötman i kaffet. Serveras gärna rumstempererat, då aromerna framträder ännu tydligare, tipsar ZOÉGAS.
 
/FoodMonitor