grillkicki
Grillkasse med ny inspiration
– Mitt intryck är att grillen är den mest konservativa mat-bastionen, både till arbetsfördelning och val av rätter. Många tycks klara av själva grillmomentet, men behöver kanske lite mer hjälp med tillbehören. Färdig potatissallad, marinader på flaska och diverse färdiga såser innebär att man får väldigt mycket E-nummer och socker på köpet, konstaterar Middagsfrids grundare Kicki Theander, som nu lanserar en grillkasse som är tänkt att hjälpa till med variationen.
 
kickifmEnligt Middagsfrids undersökningar domineras svenskarnas grillvanor idag av rött kött som ofta pekas ut som tveksamt både ur klimat- och hälsoperspektiv. Vanligast på grillen är fläskkött följt av nötkött, och korv. Detta vill Kicki Theander och hennes kollegor ändra på, varför nu Grillkassen lanseras.
 
Tanken bakom Grillkassen är att hjälpa familjer att undvika de e-nummerfyllda tillbehören, få rikligt med läckra grönsaker och dessutom bredda sin repertoar av grillrätter som baseras på annat än bara rött kött.
 
– Många tycks också glömma bort grönsakerna. Grönsaker och färg på tallriken är viktig när man grillar. Dessutom kan vi hjälpa till med variationen. Det finns annat än fläskkarré att lägga på grillen, t.ex. laxkotletter, halloumi och grönsaksspett. Hel fisk i paket kanske inte alla har provat. I kassen ingår de råvaror man behöver och tillhörande recept, men också tips för en lyckad grillning, säger Kicki Theander.

Fakta:
Middagsfrids grillkassar kommer finnas tillgängliga under perioden 13 maj till 28 augusti och finns i två varianter. En som är lite mer barnvänlig med t.ex. hamburgare och majskolvar och en lite mer spännande med hel regnbåge i foliepaket, halloumi, hummus och ännu djärvare tillbehör som t.ex. feta- och melonsallad med chili. Kassarna är beräknade för fyra middagar för fyra personer.

/FoodMonitor