ICA startar grilljour
Idag sjösätter ICA sin nya satsning: Grilljouren. Tanken med Grilljouren är att kunna erbjuda kunderna hjälp och stöd med allt som rör grillning. Jouren bemannas av kockstudenter från Restauranghögskolan i Grythyttan och kommer att hålla öppet hela sommaren, meddelar man.
 
– Vi är mycket stolta över Grilljouren. Studenterna kan, förutom renodlade grilltips, bistå med allmänna tips, recept och förslag som är till stor hjälp för våra kunder, säger Håkan Sjöstrand, marknadsdirektör på ICA.
 
Enligt en undersökning som TNS SIFO utfört på uppdrag av ICA anser 4 av 10 svenskar att det svåraste med att grilla är tillagningstiderna. Helstekt kött uppges av de flesta vara det svåraste att grilla men även fisk och skaldjur anses vara knepigt att få till. Mer än varannan av de tillfrågade vill även veta mer om olika grilltekniker. I samband med Grilljouren kommer därför även en ny version av ICAs app ”Grillfest” att lanseras.
 
– ”Grillfest” var en av de mest nedladdade apparna 2011 och inför årets säsong ville vi därför utveckla den ytterligare. I vår undersökning visade det sig att många har svårt med grilltider, därför har appen också kompletterats med en timerfunktion. Fungerar inte det kan användaren alltid använda larmknappen och på så vis kopplas direkt till Grilljouren, fortsätter Håkan Sjöstrand.
 
Utöver Grilljouren och appen Grillfest har Ica laddat ica.se med över hundra recept för den som saknar inspiration eller vill testa något nytt på grillen.
 
Grilljouren har öppet kl. 08.00 -22.00 måndag – söndag under v. 18-20 och 16.00-22.00 torsdag-söndag under v. 21-32. Jouren nås på 020-47 45 51 och samtalen är gratis.
 
/FoodMonitor