bcarlsbergAlkoholfri framgång gör comeback
Statens folkhälsoinstituts årliga folkhälsoenkät visar att var femte svensk mellan 16-29 år helt avstår från alkoholkonsumtion. Carlsberg meddelar att man möter den starka efterfrågan på alkoholfria alternativ och låter fjolårets framgång BEO åter ta plats i Systembolagets sortiment.
 
Drycken är brygd på malt och fruktjuice, och kommer nu även att finnas tillgänglig på restauranger och caféer, enligt Carlsberg. 
 
BEO är en helt naturlig produkt utan tillsatser, sötman kommer från malt och fruktjuice medan bubblorna är ett resultat av bryggningen, påpekar Carlsberg. Förra sommaren fanns drycken i Systembolagets tillfälliga sortiment och sålde då slut. I juni i år BEO återigen att finnas i Systembolagets sortiment.
 
– Vi ser att efterfrågan på alkoholfria alternativ är fortsatt stor. Försäljningen av alkoholfria produkter på Systembolaget ökade med 26 procent under förra året och samtidigt upplever många konsumenter att utbudet av alkoholfria drycker innehåller mycket socker. Med vår långa bryggartradition kan vi leverera ett fräscht alternativ med hög kvalitet. BEO är brygd på helt naturliga ingredienser och utan tillsatt socker, säger Henric Byström, kommunikationsansvarig på Carlsberg Sverige.
 
/FoodMonitor

t20