Framåt för ICA
ICA ökade starkt under första kvartalet. Rörelseresultat uppgick till 681 miljoner kronor jämfört med 490 miljoner kronor föregående år. Det innebär en ökning med 39 procent, rapporterar Dagens Handel.
 
Nettoomsättningen in sin tur uppgick under samma period till 23 309 miljoner kronor jämfört med föregående års 21 885 miljoner kronor.
 
– Jag är glad över att få presentera en stark rapport med en omsättningsökning i första kvartalet på 5,8 procent i fasta växelkurser samt ett förbättrat rörelseresultat på hela 39 procent jämfört med samma period föregående år. Till grund för det låg framför allt förbättringar i Norge och Baltikum. Att påsken inföll tidigare än förra året påverkade både omsättning och resultat i positiv riktning, framför allt i Ica Sverige, Kommentarer Per Strömberg, vd för ICA, och fortsätter:
 
– Samtidigt vet jag att det finns utrymme för förbättring i olika delar av koncernen och jag lägger nu all kraft på att sätta mig in i samtliga verksamheter för att tillsammans med koncernledningen kunna utmejsla en strategisk riktning för ICA framöver.
 
/FoodMonitor

t20