Saften smakar mindre sött och istället mer salt. Även smaken på ost kan ändras. Japanska forskare använder elektrisk ström för att ändra smakupplevelsen av mat.
Studenten Hiromi Nakamura vid Meiji University har utvecklat tekniken. Förutom att ändra smaken på mat så hoppas hon elektroniskt kunna spara en speciell smak som vid ett senare tillfälle kan återskapas eller delas med andra.
Forskningen skulle också kunna användas för att minska på saltet i vissa maträtter och därigenom motverka negativa hälsoeffekter.
Hiromi Nakamura driver sina försök som en del i ett forskningsprojekt. Hittills har inga kommersiella bolag ställt upp med finansiering.
/FoodMonitor
Källa: Daily Mail.
PRODUKTNYTT (portfolio)
Nespresso utökar sin Coffee+-serie med Active – en dubbel espresso med smak av vanilj, mandel och kex. Kaffet är berikat med vitamin B6, vilket enligt bolaget kan bidra till att minska trötthet och utmattning. En kopp ger 31 procent av dagligt referensintag av vitamin B6.