madeleinerecept0110maj
Landleys Frestelser: Vårsallad med jordgubbar, rödbetor och fetaost
Madeleine Landley: Helgen har varit mycket spännande för min del. Här om veckan damp det ner ett mail från Reklambyrån Milk i min mailbox med en inbjudan till eventet Bloggforum i Göteborg. 100 av Sveriges mest tongivande bloggare inom mode, inredning och mat var inbjudna och skulle både få bo och äta på det nybyggda, och mycket tjusiga hotellet Clarion Post. Förutom det skulle en hel bunt intressanta människor komma och föreläsa, inspirera och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer och bloggare. Det lät så fantastiskt trevligt att jag var inte var sen med att tacka ja och boka biljetter.
 
Men en resväska som såg oroväckande lättpackad ut var det dags att dra till Arlanda. Självklart hann jag inte mer än att sätta mig till ro på Arlanda Express och slå upp min dator förrän jag hade hällt kaffe i urringningen – på mitt enda vita linne. Jag som dagen innan funderat på huruvida jag skulle ta med ett extra vitt linne men sen skippat det eftersom man inte kunde vara så klantig…
 
För att rädda situationen kastade jag mig in på damernas för en akuttvätt. När bagaget väl var inbaxat på tågtoaletten insåg jag att det inte fanns något vatten när tåget stod på stationen (åtminstone verkade det så eftersom kranen strejkade och envist vägrade släppa ifrån sig en enda ynka droppe). Nöden sägs ju inte ha någon lag, så efter en titt i toalettstolen, som lyckosamt nog såg blänkande vit och rengjord ut, fick det bli en tvätt med tvål och toavatten. Fläckarna gick bort och jag var uppfräschad med Eau de Toalett – bokstavligt talat.
 
Väl i Göteborg blev det två fullspäckade dagar med föreläsningar, god mat och mingel. Även om jag var helt slut när jag kom hem ångrar jag inte en sekund att jag åkte. Jag fann många nya vänner som jag säkerligen kommer att hålla kontakten med och jag fick med mig en massa härliga idéer. Dessutom blev jag så sjukt inspirerad och peppad att det nästan bubblade ur öronen. Trots att man var trött var det svårt att sova natten efter. Det ser ut att bli en kul sommar, vad som än händer – det blir ju oftast vad man själv gör det till, det har jag i alla fall tagit fasta på nu.
 
Vill du se bilder och läsa mer om bloggforum kan du spana in Landleys kök, som vanligt. Här kommer en lätt vårrätt att avnjuta tillsammans med ett glas rosé i försommarsolen.
 

Vårsallad med jordgubbar, rödbetor och fetaost
madeleinerecept0210majFör: 4 personer
 
500g färska rödbetor
150g haricots verts
1 knippe grön sparris
100g fänkål
3 msk flytande smör
2 msk flytande honung
1/2 lime
1 rödlök
1/2 dl solrosfrön
250g jordgubbar
45g rucola
45g romansallad
200g fetaost
1/2 ask smörgåskrasse
 
1. Skala och dela rödbetorna till mindre bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka rödbetorna halvmjuka (ca 25 minuter).
 
2. Snoppa haricots verts och dela sparrisen till mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och ha ner haricot verts, sparris och skivad fänkål. Ringla i flytande honung och pressa över lime. Låt fräsa några minuter och ha sedan ner de kokta rödbetorna, rödlök, och solrosfrön. Salta och peppra och fräs allt under omrörning ca 5 minuter.
 
3. Dela jordgubbarna till mindre bitar och fördela ut dessa samt sallad över tallriken. Fördela ut de stekta grönsakerna och avsluta med att smula över fetaost och klippa över smörgåskrasse.

 

   
madeleine1
Detta recept och många fler hittar du i Landleys Kök

 
/Madeleine Landley i FoodMonitor 10.05.2012