Coop i inköpssamarbete
med Martin Olsson Cashar 
Coop meddelar att man slutit logistik- och inköpsavtal med Martin Olsson Cashar AB gällande leveranser av Food och Nonfood. Avtalet trädde i kraft 16 maj och leveranserna startade omgående.
 
Martin Olsson Cashar AB, med ett sortiment av mat, dryck och köksutrustning vänder sig till restauranger, företag och föreningar. Cashar finns på fem ställen i Sverige, varav tre i Stockholm, övriga två i Göteborg respektive Malmö.
 
– Vi är mycket nöjda med avtalet med Coop som innebär att vi får Food och Nonfood varor levererade till våra cashar i Sverige, säger Stefan Danasten, vice vd på Martin Olsson Cashar AB.
 
Coop Inköp och Kategori och dess dotterbolag Coop Logistik ansvarar för inköp av Food och Nonfood liksom för logistik och därmed leveranserna till 724 butiker inom KF och Svensk Konsumentkooperation. Företagen har redan OKQ8 som extern kund inom Bilist & Nonfood. Nu tillkommer alltså Martin Olsson Cashar.
 
– Vi är glada över att Martin Olsson Cashar valde Coop att ansvara för stora delar av deras inköp och logistik. För oss ger avtalet goda synergieffekter i vår inköps- och logistikverksamhet, säger Magnus Johansson, vd på Coop Inköp och Kategori AB.
 
/FoodMonitor