bishopsarmsimg_4838Facket hotar stoppa
ölleveranser till
Bishops Arms
Löneförhandlingarna mellan Hotell- och restaurangfacket och arbetsgivareorganisationen Visita har strandat. Därför har idag Livsmedelsarbetareförbundet i en sympatiåtgärd beslutat att varsla om totalstopp i leveranserna av dryckesvaror till samtliga affärsställen hos restaurangkedjan Bishops Arms.
 
– Självklart ställer vi upp för våra kamrater i Hotell- och restaurangfacket och vi ställer oss bakom deras krav, säger Livsmedelsarbetareförbundets avtalssekreterare Gerald Lindberg, i en kommentar.
 
Varslet gäller samtliga drycker från Carlsberg Sverige AB, Åbro Bryggeri AB, Krönleins Bryggeri AB, Kopparbergs Bryggeri AB, samt Spendrups Bryggeri AB.
 
För Bishops Arms kan stridsåtgärderna bli kännbara om de sätts i kraft. Ölförsäljningen motsvarar i vissa fall mer än halva omsättningen i Bishops Arms restauranger. Och lagren räcker inte länge.
 
– Vi klarar oss nog en vecka, säger en anställd hos Bishops Arms till FoodMonitor.
 
Sympatiåtgärderna träder i kraft den 18 juni klockan 01:00, och gäller enligt uppgift tills dess att Hotell- och restaurangfacket träffat ett nytt kollektivavtal med Visita.
 
/FoodMonitor