aaaostlada_new_largeSmakrika julostar
Falbygdens satsar på tre smakrika ostar till julhandeln.  Först ut är nyheten Tomte Präst och därefter följer ett exklusivt gästspel av Morfars med Pepparkaksbrännvin och sist klassikern Stilton, meddelar man.
 
I december släpps Tomte Präst 31% som speciallagrats sedan december förra året. Med en kraftfull smak och inslag av en viss nötighet och stark sälta passar osten perfekt till ett gott vörtbröd, tipsar Falbygdens.
 
Det blir också en repris av förra årets succé Morfars Pepparkakskryddat Brännvin 31%, med kraftig sälta och en ton av ingefära, kanel och nejlika. Liksom Tomte Präst kommer även Morfars med pepparkaksbrännvin att finnas i begränsad upplaga.
 
Stilton är en blåmögelsost uppkallad efter byn med samma namn i England. I egenskap av en ursprungsskyddad ost får den endast tillverkas i de brittiska grevskapen Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire. Med en kraftfull karaktär och en ton av beska passar osten till pepparkakakor och lite sötare kex. Stilton finns både i krus och i konsumentförpackning.
 
– Omkring jul och nyår äter svensken ost som aldrig förr och såväl hårdostar som dessertostar säljs i stora volymer. Våra förhoppningar är att kunna förgylla de svenska julborden lite extra med både smakpremiärer och gamla klassiker, säger Johan Staaf kategorichef på Falbygdens Ost.
 
/FoodMonitor