Bra Mat Hemma
köper Evas Matkasse
Matkassebolaget Bra Mat Hemma BMH AB förvärvar konkurrenten Evas Matkasse. Det meddelar Bra Mat Hemmas majoritetsägare Konsum Värmland idag. Bra Mat Hemmas vd Karin Trautman är glad åt förvärvet.
 
– Evas Matkasse har ett mycket bra renommé, inte minst i Lindesbergsområdet, som är en vit fläck på kartan för vår del.  Dessutom hoppas vi på ännu fler nya influenser och idéer genom övertagandet, säger hon.
 
Konsum Värmland köpte 51 procent av aktierna i Bra Mat Hemma av riskkapitalbolaget Wingefors Invest AB i juni förra året. Samtidigt flyttade Bra Mat Hemma sitt säte till Karlstad.
 
Men Bra Mat Hemma har inte haft en lätt resa. Omsättningen för 2011 landade på 3.7 miljoner kronor. Samtidigt redovisade bolaget en förlust på 3.1 miljoner kronor.
 
I höstas blev Bra Mat Hemma dessutom anmält till Konsumentverket av en kund. Anledningen var att bolaget i sin produkt Värmlandskassen istället för närproducerade varor skickade med kyckling från Thailand och kött från Tyskland. Bolaget bad snabbt om ursäkt och kompenserade de drabbade kunderna.
 
Detta hände i slutet av november. Då hade Bra Mat Hemma sålt totalt 48 matkassar i Värmland sedan debuten ett par månader tidigare.
 
För att lyfta Bra Mat Hemma har Konsum Värmland skruvat upp exponeringen i sina butiker i länet. Numer går det att ”hämta kassen på tre Coop Forum butiker; Bergvik i Karlstad, Kristinehamn och Karlskoga. Denna service utökas under hösten till 11 Coop Extra butiker över hela Värmland”. Det skriver Konsum Värmland i ett pressmeddelande.
 
Eva Svärd grundade Evas Matkasse. Hon har enligt uppgift haft en bra försäljning av matkassar ibland annat Lindesberg. I mars började hon etablera sin kasse i Värmland.
 
Eva Svärd säljer nu alltså sitt verk men tror samtidigt att hennes kunder kommer att bli nöjda med Bra Mat Hemma.
 
– Jag väljer att gå vidare mot nya utmaningar, men jag är övertygad om att mina tidigare kunder kommer att bli nöjda med Bra Mat Hemma, säger hon.
 
/FoodMonitor
 
Läs mer:
Matkasse anmäld till Konsumentverket
Bra Mat Hemma vill erövra Värmland
Bra Mat Hemma även i Kristinehamn
Konsum Värmland blir majoritetsägare i Bra Mat Hemma
Eva tar sin matkasse till Värmland
 
FoodMonitor-Fakta:
Bra Mat Hemma BMH AB.
Ägare: Konsum Värmland Ekonomisk Förening äger 51 procent. Wingefors Invest AB 49 procent.
Omsättning: 3.8 Mkr (2011).
Resultat före skatt: minus 3.1 Mkr.
Antal anställda: 4.