thomasjensen_1__new_largeKiviks Musteri rekordinvesterar
Kiviks Musteri kommer att investera närmare 30 miljoner i nya byggnader och maskiner. Det är den största investeringen i musteriets historia. Byggstart sker omgående och allt ska stå färdigt redan om ett knappt halvår, dvs våren 2011, enligt ett pressmeddelande.
 
Det senaste året har Kiviks Musteris omsättning ökat med närmare 30 procent och nu har man nått sitt kapacitetstak. Därför är det nu bråttom att färdigställa de nya fabriksbyggnaderna, som även innebär att man kan få en rationellare hantering och därmed öka produktiviteten i de äldre delarna av musteriet.
 
– Vi har en tydlig tillväxtstrategi och den här investeringen är nödvändig för att kunna fortsätta växa. Genom den kapacitet vi nu tillför kan vi öka produktionen och samtidigt öka leveranssäkerheten, säger Thomas Jensen VD Kiviks Musteri (foto).
 
Senast under försommaren måste den nya anläggningen stå klar för att kunna möta den ökade efterfrågan under sommaren, som är musteriets högsäsong. Kiviks Musteri räknar med att investeringen ska innebära att produktionskapaciteten totalt kan öka med 35 procent.
Den kraftiga tillväxten har redan genererat ett tiotal nya arbetstillfällen det senaste året.
 
– Vi fortsätter nyanställa. I vår fokus att ytterligare stärka våra varumärken söker vi nu en erfaren produktchef säger Thomas Jensen.
 
/FoodMonitor