mathemvirtuell
MatHem startar virtuell butik
Matkassebolaget MatHem.se har skapat en virtuell matbutik på Östermalmstorgs tunnelbanestation med start idag. I tunnelbanenedgången från Stureplan kan konsumenter nu handla genom att scanna varorna som önskas via mobilen.
Det är med inspiration från lyckade kampanjer utomlands, i bland annat Storbritannien och Sydkorea, som MatHem.se för några veckor skapar en virtuell matbutik på Östermalmstorgs tunnelbana i Stockholm. Veckohandlingen kan fortsätta sittandes på tunnelbanan och inköpen är klara innan slutstationen nås. Varorna levereras sedan hem i MatHems kylbilar med frys, meddelar MatHem i ett pressmeddelande.
I den tekniska lösningen för att möjliggöra detta använder sig MatHem.se av kameran i mobilen för att läsa av streckkoderna på produkterna. När streckkoden identifierats så hamnar produkten i varukorgen, under förutsättning att den finns bland de 10 000 varor MatHem.se saluför. Detta innebär också att man själv enkelt kan scanna av varor hemma allteftersom de tar slut i kylen och skafferiet, meddelar man vidare.
– Man har länge talat om ”Det intelligenta kylskåpet” Med möjligheten att själv scanna varor på ett enkelt sätt via MatHem-appen är det nu verklighet. Vi vill med den virtuella butiken i tunnelbanan visa hur enkelt och snabbt det kan vara att handla, Oavsett vart du befinner dig ska det vara lätt att beställa mat på nätet, säger Tomas Kull, grundare av MatHem.se.
/FoodMonitor