pressbyranIMG 4961
Larver i Dumlekolor hos Pressbyrån
En konsument som handlade Dumlekolor i Pressbyråns butik på Stockholms Central nyligen fick en obehaglig överraskning. Godiset innehöll larver. Konsumenten har anmält det inträffade till Livsmedelsverket.
”I fredas så köpte jag en godispåse från Pressbyrån på Stockholms Central. Satt på tåget och tog upp en Dumle som jag öppnade och stoppade i munnen. Kände direkt att den smakade konstigt, typ lite grusigt. Tog ut den ur munnen och slängde den utan att titta på den. Tittar ner på Dumle-pappret som jag har i knät och upptäcker att det är små hål i det. Tar upp den och ser att det kryper runt larver i knät!!! I pappret finner jag även massa vidriga ägg", skriver konsumenten i sin anmälan.
Konsumenten påtalade sitt fynd för butikens personal, som emellertid enligt uppgift inte tog bort det drabbade godiset.
”De verkar inte tycka att det är något konstigt att det kryper larver i deras lösgodis. Jag tittade i deras Dumle-box och det var jättedammigt och fanns fler sådana smaskiga Dumle som jag stoppade i munnen. Men de har inte ens brytt sig om att tömma den efter mitt klagomål.”
Hos Pressbyrån säger man sig nu, efter konsumentens anmälan till Livsmedelsverket, ta ärendet på allvar. Enligt bolaget ligger emellertid ansvaret hos tillverkaren Fazer.
– Vi ser detta som ett producentansvar när det gäller just Dumle. Det har ingenting med själva butiken att göra. Vi har skickat ärendet till Fazer, säger Håkan Frost, hälsa- och miljöchef, Pressbyrån.
Enligt Håkan Frost har Pressbyrån inte haft problem med butiken på Stockholms Central tidigare.
Det motsägs emellertid av ett inlägg på Pressbyråns egen Facebook-sida nyligen.
”Djupt besviken över pressbyrån på Sthlm centralstation! Inhandlade där en burk keso som skulle bli min middag under en fem timmar lång tågfärd. Sitter nu här på tåget och inser att keson är över en vecka för gammal! Kommer bli en lång och hungrig färd. Inte okej pressbyrån!”, skriver en konsument.
Pressbyrån meddelar att man nu plockat bort det drabbade godiset från butiken på Stockholms Central. 
HÅKAN FRISELL