Madeleine Landley: Så här i kräfttider tänkte jag att det skulle sitta bra med ett enklare recept på förplock. Samla gästerna, bjud på en fördrink eller lite bubbel – och dessa goda små rullar. Hur heta du vill ha dem väljer du själv. Vill du inte ha dem heta alls skippar du bara sambal oeleken helt och hållet. De blir en bra start innan det är dags att sätta i sig kräftor och nubbe.
Vill du ha mer kräfttips kan du spana in min blogg som är just nu är fullmatad med goda tillbehör till kräftskivan. Dessutom får du även tips på hur du fixar en annorlunda fest i kräftans tecken. God läsning – och glöm inte att ta det lugnt med nubben.
Ugnsgratinerade kalkonrullar med kantareller 10 rullar
1. Fördela ut kalkonskivor på en skärbräda och lägg skivor med ost ovanpå varje kalkonskiva. Bred ett tunt lager sambal oelek på.
2. Finhacka lök och kapris och fördela ut det samt stekta kantareller i en remsa på mitten av kalkonskivan. Salta, peppra, rulla ihop till rullar och fäst med en tandpetare. Ha i ugn i 225° i ca 10 minuter, eller till osten smält och kalkonen har fått fin färg.
Detta recept och många fler hittar du i Landleys Kök