olivermarkattaNy metod för ekologiska oliver
Nu finns äkta, ekologiska Kalamataoliver och gröna Amfissaoliver i Kung Markattas sortiment. De är tillredda med en unik metod där ingen konserveringsvätska behövs. Dessutom är de opastöriserade vilket tillåter en naturlig fermenteringsprocess och en levande bakteriekultur, meddelar företaget.

Kung Markattas Krav-märkta Kalamata- och Amfissaoliver tillreds med en unik metod, där ingen konserveringsvätska behövs. De är dessutom opastöriserade vilket betyder att de behåller sin ursprungliga smak och inte behöver genomgå någon värmebehandling som skulle förändra olivernas näringsmässiga egenskaper.
 
Metoden innebär också att mjölksyrabakterier förekommer naturligt och att jäsningsprocessen förblir levande, precis som i yoghurt, meddelar Kung Markattaq vidare.
 
Sortimentet består av:
 
Äkta Kalamataoliver, dvs odlade och handplockade i Kalamata-regionen.
 
Gröna Amfissaoliver, som i sin tur odlas och handplockas på kullarna runt Delfi – den legendariska hemorten för de antika grekernas orakel.
 
Fakta: I oktober 2009 inleddes Kung Markattas 10 000-kronorstävling ”Hjälp Lennart” där engagerade konsumenter bjöds in att delta i jakten på mer naturliga och hälsosamma livsmedelsprodukter.  Det konsumenterna sade sig sakna på marknaden var oliver och under året som gått har jakten på de perfekta oliverna fortgått och resulterat i dessa produkter.
 
/FoodMonitor