Stockholms Internationella Restaurangskola vann finalen av årets Unga Ekokockar i Växjö på lördagen.Efter två timmar och 55 minuters hårt arbete serverade det vinnande laget, bestående av eleverna Lars Brennwald, Fabian Lundberg och Marcus Kvarnström en höstinspirerad trerättersmeny med pumpa, högrev och äpplen som huvudråvara i respektive rätt. Foto: Mats Samuelsson
Juryns bedömning var ”Fokuserat, välorganiserat teamarbete, som resulterar i rena & fräscha presentationer där råvaran behåller sin tydliga karaktär och smak”
De unga ekokocksvinnarna från Stockholm tävlade mot lag från restaurangskolor i Jönköping, Öland, Bollnäs, Kungsbacka och Lycksele. Juryn som bedömde tävlingen bestod av lika många kvinnor som män, bland annat av årets kock Klas Lindberg samt vice ordförande i Sveriges kockars förening Ulrika Brydling, som också var juryns ordförande.
På några år har tävlingen Unga Ekokockar blivit en viktig plattform för morgondagens talanger inom restaurangyrket. Tävlingen sponsras av bland andra Coop Änglamark, Svenska Kockars förening och KRAV.
På bilden från priscermonin syns läraren Kristina Holmsén, Fabian Lundberg , Landshövding Kristina Ahlsén, Lars Brennwald och Marcus Kvarnström.