nojesfabrikenIMG 5035Värmland:
Otillåten skylt kostar
30 000 kronor i vite
I Värmland gäller det för restauranger och nöjesställen att ta sig i akt när de sätter upp skyltar. I dagarna åkte Fastighetsbolaget Strävan AB på 30 000 kronor i vite efter åtta års strid med Värmlandspolisen. Det rapporterar tidningen Värmlands Folkblad. 
Det hela började när Fastighetsbolaget Strävan AB, som äger lokalerna i Karlstad där Nöjesfabriken håller till, år 2004 ansökte om tillstånd hos Värmlandspolisen om att få sätta upp den aktuella skylten (bilden). Värmlandspolisen avslog den ansökan.
Men skylten sattes ändå upp. Då anmälde Karlstads kommun bolaget för brott mot ordningslagen. Men åklagarkammaren lade ner förundersökningen.
Sedan dess har Värmlandspolisen drivit ärendet vidare och krävt rättelse av bolaget. När det inte skedde sökte Värmlandspolisen om att Förvaltningsrätten skulle utdöma vite.
Nu har ärendet avgjorts av domstolen. Värmlandspolisen vann. Fastighetsbolaget Strävan AB får betala 30 000 i vite om inte den aktuella skylten tas bort.
Men lokaltidningen Värmlands Folkblad skriver att ”det förefaller dock inte som någon djärv gissning att överklaganden och nya juridiska turer är att vänta kring den troligen olagliga reklamskylten”.
/FoodMonitor