Matbolaget Semper vill att även glutenintoleranta konsumenter ska kunna ha en aktiv livsstil och ha till gång till produkter av samma kvalitet och vid samma tillfällen som alla andra. Därför utökar bolaget sitt glutenfria sortiment med Rosmarinknäcke med salt, Penne Tricolore, och Flapjack med Aprikos & Mandel.
– De nya produkterna är tre exempel på hur vi i vår produktutveckling ständigt lyssnar på vad våra konsumenter vill ha. Förutom Sempers bassortiment kan vi nu erbjuda fler och fler produkter som tillför det lilla extra, säger Carl Egeberg, produktchef Semper Glutenfritt.
Mellan en till två procent av Sveriges befolkning lider enligt bolaget av glutenintolerans.
Hos Svenska Celiakiförbundet ser man en positiv utveckling av glutenfria produkter.
– Utvecklingen av glutenfria produkter har tagit stora kliv de senaste åren vilket dessa nya produkter är ett tydligt exempel på, säger Eva Mandelqvist, förbunds-ordförande för Svenska Celiakiförbundet.