city_gross_skara_new_largeCity Gross nummer 30
Bergendahls Food nådde det magiska målet om 30 City Gross-butiker under gårdagens invigning i Skara. Butiken är först ut med att tillämpa kedjans nya gröna energikoncept för butiker, meddelar bolaget.
 
Fler än väntat valde att trotsa snökaoset för att premiärhandla i City Gross Skara. En slumpmässig undersökning av kunderna visade att de flesta kom från närområdet och en anstormning väntas till helgen, när vädret stabiliserats och upptagningsområdet i praktiken vidgas, meddelar man.
 
Butikens 4 100 kvm säljyta är belägen i Skaras starkaste handelsområde, strategiskt placerat mitt i Skaraborg med ett upptagningsområde som inkluderar Skövde, Vara, Lidköping och Mariestad.
 
Trots en mindre säljyta än många andra City Gross har man ändå lyckats få in samma färskvaruupplevelse med riktigt bageri, manuell fiskdisk och en stor avdelning för frukt och grönt, meddelar man vidare.
 
Intresset för att jobba i den nya butiken var stort. Totalt sökte 4 516 personer de 45 tjänsterna.
 
– Det är lika tråkigt att sålla bort 99 % av dem som sökt, som kul att få arbeta med ett så engagerat och inspirerande gäng, säger Jörgen Jansson, butikschef på City Gross Skara och rekryterad från Willy’s.
 
Butiken skiljer sig från tidigare City Gross i det att ett nytt grönt koncept för lägre energianvändning tillämpas utifrån en ny funktionskravbeskrivning framtagen tidigare i år. Beskrivningen omfattar bl a hårdare tekniska egenskapskrav och krav på system som möjliggör energieffektiv drift.
 
/FoodMonitor