clickcandyIMG 6771RAMP12: Click Candy söker investerare
Godisautomatbolaget Click Candy i Arvika vill ta steget ut i Europa. Vid RAMP12 som hölls i Karlstad idag visade bolaget sin hygieniska godisautomat.
– Vi behöver kapital och marknadshjälp, säger vd Mikael Gunstad.
Click Candys hygieniska godisautomat uppfanns av Mikael Gunstad och hans dotter Frida Gunstad som först fick iden.
– Jag älskar lösgodis. Men jag tyckte det var en äcklig hantering där personer kan hosta rakt ner i behållarna eller barn stoppa ner sina smutsiga händer, säger Frida Gunstad.
I Sverige säljs cirka 40 000 ton lösgodis om året. I många andra länder är kraven mycket högre när det gäller försäljning i dagligvaruhandeln. I Tyskland är försäljningen förbjuden på grund av rädsla för sabotage.
– Man är rädda för att någon ska lägga i gift i behållaren eller lägga i en råtta, säger Mikael Gunstad.
ClickCandyIMG 6751
Click Candy´s hygieniska godisautomat var en stor succé på RAMP12, som anordnas av Inova, som idag hölls i konferenscentret Karlstad CCC. På RAMP12 ges uppfinnare möjlighet att få träffa investerare.
Besökarna som ville testa automaten och fråga om hur den fungerar tycktes aldrig ta slut. Detta till glädje för Jörgen Persson (bilden) på Click Candy som demonstrerade apparaten.
– Det har varit långa köer här hela dagen, säger han.
Click Candy har redan ett antal hygieniska godisautomater ståendes i Ica-butiker. Nu vill man alltså även ta steget ut i Europa.
Dessutom ser bolaget möjligheter att använda tekniken till andra produkter.
– Det är inte bara godis som man kan använda automaten till. Den går även att använda till kaffebönor. Eller torrt djurfoder, säger Mikael Gunstad.
HÅKAN FRISELL

Läs mer om Click Candy: 
Bitter strid om hygieniska godisautomater