finalDanielTill final i Årets Kock – för fjärde året i rad
24 anmälda kockar av totalt 146 gick vidare till semifinal i Årets Kock 2013. 12 av dessa möttes i första semifinalen som avgjordes i Uppsala idag. Vinnare blev Daniel Räms (foto) på Räms Mat och Gastronomi i Stockholm. Och det för fjärde året i rad. Med rätten Kryddstekt rådjur med säsongens svamp, gruyére fylld med marmelad på Åkeräpplen och pumpa från Gotland fick han juryn på fall och kammade hem semifinalens högsta poäng.
Andra semifinalen avgörs i Jönköping den 20 november och åtta semifinalister får också chansen att gå vidare på poäng till Sista chansen i Göteborg den 28 november och tävla om de återstående fyra platserna till finalen i Stockholm.
Daniel Räms (37), som driver Räms Mat & Gastronomi, börjar få en viss vana vid att gå vidare från semifinal med denna fjärde raka seger, som bäst har han kommit tvåa i hela tävlingen.
Vinnaren i första semifinalen korades av Årets Kock 1987, Fredrik Eriksson, och Upplands läns lansdshövding Peter Egardt. Så här löd motiveringen:
”En vinnarrätt som karaktäriseras av harmoniska smaker och stor omsorg om huvudråvaran. Riktig matlagning helt enkelt!”
Madeleine Landley var på plats i Uppsala, titta in i Landleys Kök för hennes rapport samt hennes bilder på Daniel och vinnarrätten.
/FoodMonitor