alofvenborgHan ska leda Kocklandslaget till nytt OS-guld
Anders Löfvenborg, med bakgrund från bland annat militärkocklandslaget och som projektledare för Svenska Juniorkocklandslaget, tar över efter Evert Bränd som projektledare för Svenska Kocklandslaget. Efter ett otroligt framgångsrikt år för kocklandslaget med guldregn i Culinary Olympics som grädde på moset blir Löfvenborgs huvudmål nytt OS-guld år 2016.
Officiellt tar Löfvenborg över rodret vid årsskiftet, men redan nu påbörjar han sina första uppdrag med att rekrytera en ny lagledare och lag, enligt ett pressmeddelande.
De senaste åren har Anders Löfvenborg varit projektledare för Svenska Juniorkocklandslaget som även de vann OS-guld i Culinary Olympics i början av oktober. Innan dess har han en lång bakgrund inom det militära där han bland annat, som evenemangschef, projektledde det militära kocklandslaget Team Culinar 2002-2008. Med det militära kocklandslaget deltog han bland annat i VM 2002 och 2006, OS 2004 samt i Combined Service Culinary Competition, (CSCC) 2005 och 2007.
– Varje Kocklandslag rekryteras för en fyra-årsperiod. Det avgående Kocklandslaget och dess projektledare lämnar stora skor att fylla, och det är med stor ödmjukhet som jag antar utmaningen att bygga upp ett nytt Kocklandslag med siktet inställt på ett nytt OS-guld 2016, säger Anders Löfvenborg, som ser fram emot att rekrytera det nya laget, som han gärna ser fler kvinnor i.
– Vi har redan fått in ett antal ansökningar och förhoppningen är att vi kommer att få ett brett urval med både killar och tjejer att rekrytera från. Tidigare har det varit förhållandevis få tjejer som ansökt till laget, det hoppas jag vi får se ändring på nu, kommenterar Anders Löfvenborg.
/FoodMonitor