ROSENBAD
OS-kockarna hyllades
av landsbygdsministern
Igår var det pampig mottagning på Rosenbad, när landsbygdsminister Eskil Erlandsson tog emot samtliga lag som tävlat och gjort succé i Culinary Olympics i Erfurt tidigare i år. Erlandsson påpekade i ett tal den stora betydelse som svenska kockars framgång har för satsningen Matlandet Sverige och en representant från varje lag fick också komma fram och ta emot priser för sina prestationer innan det bjöds på tårta och mingel. FoodMonitor var på plats.
Landsbygdministern var lyrisk över de svenska kockarnas framgångar och den betydelse dessa har för Sverige som matland.
– Jag vill lyfta fram att ni hjälper mig att stärka bilden utav Matlandet Sverige, satsningen som startades för 4-5 år sedan. Ni gör det på lite olika sätt, bland annat genom att vara ett av de skyltfönster som vi har ut emot världen, sa landsbygdministern och fortsatte:
– Ni visar upp en fantastisk kunskap och lyfter fram de unika råvaror och smaker som vi har runt omkring i vårt land. Ni skapar ett intresse för det Svenska köket vilket gör er insats otroligt viktig såväl i Sverige som internationellt.
– Att Sverige har världens mest framgångsrika kocklandslag visste vi redan. Nu vet vi också att det finns en enorm bredd med regionala kockar, juniorkockar, storkökskockar m.m. Det är bra för att det är just det vår satsning Matlandet handlar om. Den handlar i grunden om alla delar; från det vi lagar hemma till skolkök, restauranger och andra ställen där mat erbjuds, sa Eskil Erlandsson.

Länk till Culinary Olympics-succén i FoodMonitor här 
Text och bild: Mats Holmström

t20