En skåning och fem stockholmare gör upp om titeln Årets Kock 2011 när finalen avgörs den 3 februari 2011. Det stod klart efter att de fyra sista finalplatserna fördelats vid dagens uttagning Sista chansen i Stockholm, enligt ett pressmeddelande från Årets Kock.
Filip Fastén,le Rouge, Stockholm, Robert Hedman, Hufvudsta Gård Mat & Möten, Solna, Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Hägersten ochTomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, Bromma är de fyra kockar som lyckades bäst i dagens Sista chansen och går därmed till final i Årets Kock 2011 – SM i professionell matlagning. Klara för final är redan Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör och Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm genom sina semifinalsegrar i Malmö respektive Åre.
I Sista chansen får de åtta kockar i Årets Kock 2011 som hade högst poäng vid semifinalerna – vinnarna borträknat – laga upp sin tävlingsrätt för juryn en sista gång. De fyra som placerar sig främst i Sista chansen går vidare till final.
De sex kockar som tävlar i finalen av Årets Kock 2011 är:
Jakob Lells,Skanörs Gästgifvaregård, Skanör (semifinalsegrare Malmö) Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm (semifinalsegrare Åre) Filip Fastén, Le Rouge, Stockholm Robert Hedman, Hufvudsta Gård Mat & Möten, Solna Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Hägersten Tomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, Bromma
– Vi har haft en mycket bra semifinalomgång och det är tydligt att kvaliteten på tävlingen Årets Kock har höjts ytterligare. Tävlingsrätterna håller generellt högre nivå än något år tidigare och vi har en engagerad jury med några av Sveriges främsta och mest prisbelönta kockar. Samtidigt ser vi hur intresset för tävlingen sprids allt mer. Nu är kockar från hela landet med och tävlar och i år var antal inskickade bidrag rekordhögt, säger Hanna Halpern, general Årets Kock.
Finalen av Årets Kock 2011 avgörs den 3 februari i Ericson Globe, Stockholm. Läs mer om tävlingen på www.aretskock.se